Kasvisravintola Kuori Turku Hämeenkatu
Ravintolat,  Turku

Kuori kasvisherkkuja Hämeenkadulla

Kuori on yksi uudemmista tulokkaista itäisen Turun ravintolatarjonnassa. Hämeenkadulla on nykyään monta kivaa ravintolaa ja kahvilaa! Yliopisto on lähellä, joten tästä osasta kaupunkia on tullut kivan vilkas ympäristö syömiseen ja kahvilla istumiseen. Mietin juuri Kuorissa istuessani, että pitäisikin tehdä oikein perusteellisempi Hämeenkatukierros ja kirjoittaa juttuja muistakin kadun varrella sijaitevista käymisen arvoisista paikoista.

Mutta tänään oli kohteena Kuori. Tarjonta on kasvisruokaa, mutta ei ainakaan puhtaasti vegaania sillä minusta ruuissa oli kyllä käytetty juustoa ja kanamunaakin. Minua se ei haittaa, mutta ihan vaan tiedoksi että puhdas vegaanipaikka Kuori ei ole. Mutta hyvä se on! Olin nyt ensimmäistä kertaa syömässä siellä brunssin, ja se oli kyllä maineensa veroinen eli nami nami maukas. Olin siis kuulut siitä paljon positiivista, vihdoin sain raahattua luuni sinne saakka ja testattua maineen paikkansa pitävyys. Ja pitihän se.

Kuori kasvisravintola Hämeenkatu Turku
Kuori kasvisravintola Hämeenkatu Turku
Kuori kasvisravintola Hämeenkatu Turku
Kuori kasvisravintola Hämeenkatu Turku
Kuori kasvisravintola Hämeenkatu Turku

Kuori ja Roots 

Kuori on Kauppahallin kasvisravintola Roots Kitchenin omistajien uudempi paikka. Näin ainakin olen ymmärtänyt. Roots on tosi suosittu, ja niin on Kuorikin – ja kummatkin todella hyvästä syystä. Terveellinen on tehty näissä kummassakin harvinaisen herkulliseksi. 

Ja tyylikkääksi! Tykkään Kuorin sisustuksesta tosi paljon. Pidän siitä, että sisustus on rennon positiivisella kädellä rakennettu tyylikkäistä ja rennoista elementeistä. Kaksi asiaa on minulle tärkeintä viihtyisässä ravintolan sisustuksessa: ensimmäinen on se, että kalusteet eivät ole liian ”kaupasta ostetun” eli hengettömän uuden näköisiä, ja toinen on se että valaistus tuo hyvää tunnelmaa. Kuorissa nämä kummatkin elementit toimii. Ravintolan kahdessa tiskissä on hienot värilliset laatat, ja seinällä on komea riikinkukko. Kivoja yksityiskohtia vähän siellä ja täällä. Lisäpisteitä vielä siitä, että asiat on hauskalla maulla eriparisia ja rennon värikkäitä. Täällä on tehty tosi hyvää työtä.

Kuori kasvisravintola Hämeenkatu Turku
Kuori kasvisravintola Hämeenkatu Turku
Kuori kasvisravintola Hämeenkatu Turku
Kuori kasvisravintola Hämeenkatu Turku

No entäs se ruoka sitten?

Hyvää. Tosi hyvää! En osaa itse kokata kasvisruokaa. Kasvisruokayritelmistäni tulee yleensä lössöä, mautonta pöperöä jossa ei ole suutuntumasta tietoakaan. Sitä suuremmalla mielihalulla syön jonkun toisen tekemää kasvisruokaa! Tiedän että se on terveellistä ja ekologista… ja kun se Kuorin tapauksessa on vielä herkulllistakin niin mikäs sen mukavampaa. Viimeksi olen syönyt näin hyvää kasvisruokaa ehkä Tallinnan NOPissa. Mainio juttu että omilla kylilläkin löytyy tällainen keidas!

Brunssi oli rakennettu niin, että ensin poimittiin salatteja, leipiä ja tahnoja alkuruokapöydästä. Vähän aikaa niitä herkuteltuamme keittiöstä tuotiin vielä muutama annos lämpimiä ruokia pöytään jaettavaksi. Homman kruunasi vielä jälkiruokapöytä, eli kokonaisuus oli tosi runsas ja maukas. Ja lisäksi tilaamamme Mimosat oli muuten aivan taivaallisen hyvät: ne oli tehty tuorepuristettuun appelsiinimehuun. 

Pöytä pitää muuten varata, sillä ainakin tällä kerralla oli ihan täyttä vaikka kattauksia oli samalle päivälle kolme. Kuorin nettisivuilta löytynee ohjeet siihen.

Kuori kasvisravintola Hämeenkatu Turku

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.