Tehdasteatteri Turku
Turku

Tehdasteatteri on pieni boheemi helmi

Tehdasteatteri on kohta 20 vuotias pieni Ammattiteatteri, johon olen itse törmännyt vasta aivan vähän aikaa sitten – mutta ihastuinkin sitten paikkaan saman tien oikein kunnolla. Mikä ihana pieni tunnelmallinen paikka kauniissa Manillan tehdaskiinteistössä!

Seuraa blogiani Bloglovin’illa!

Täällä on monta asiaa toteutettu juuri sillä tavalla, millä tältä tädiltä saa pisteitä! Ensinnäkin itse miljöö: ihastuttavan rento ja boheemi. Lämpiö on samalla kahvio/baari, joka on sisustettu ihanilla vanhoilla huonekaluilla ja valaistu tosi kodikkaasti. Nämä yksinään jo riittävät siihen, että tälle löytyy minun sydämestäni erityinen paikka.

Tehdasteatteri Manilla Turku
Tehdasteatteri Turku Manilla
Tehdasteatteri Turku Manilla
Tehdasteatteri Turku Manilla
Tehdasteatteri Turku Manilla

Vaan siinäpä vasta alkua Tehdasteatterin hyvistä puolista! Seuraava ihana juttu on baarin hintataso. Se on nimittäin todella edullinen. Lasillisen viiniä saa viiteen euroon, ja jos oikein innostuu niin kokonaisen pullon vähän reilulla parilla kympillä. Edullisuudesta pisteitä siksikin, että juuri eilen tuli törsättyä ja käytyä Kuori’n brunssilla. Erityisen näppärää on muuten se, että tässä ihanassa paikassa voit ottaa viinilasin mukaan katsomoon! Se tuntuu luvattoman kivalta poikkeukselta sääntö-Suomen normaaliin meininkiin verrattuna.

Kahvilassa on muuten myynnissä marionettiteatterin tai -festivaalin mainoskangaskasseja, joissa lukee ”Vedä nukke käteen”. Jaksaa hihityttää uudestaan ja uudestaan. Ehkä tällaisena nukketeatterin ystävänä pitäisi jopa investoida ja ostaa itselle.

Tehdasteatteri Turku Manilla
Tehdasteatteri Turku Manilla
Tehdasteatteri Turku Manilla

Tehdasteatteri on teatteria ja nukketeatteria

Olen käynyt itse katsomassa Tehdasteatterilla sekä nukketeatteria että… mitä? Ihmisteatteria? No siis teatteria, jossa näyttelijät näyttelee. Viimeisin sitä sorttia oli Punavalkoinen Turku -niminen kappale, joka kertoi itsenäistymisen ajan turkulaisesta elämänmenosta ihanan elävien ja samastuttavien tyyppien kautta. Tykkäsin ihan valtavasti.

Tällä kertaa lavalla oli sekä näyttelijöitä että nukkeja, näytelmän nimi oli Rauhanneuvottelija. Olin liikenteessä soolona, en ollut jaksanut pyytää ketään mukaan. Välillä olisi kivaa vaihtaa vähän ajatuksia seuralaisen kanssa, mutta suurin osa ajasta menee kuitenkin pimeässä istuen, joten kivaa teatterikokemusta ei kannata jättää tekemättä vain sen takia että ei saa pyydettyä seuraa. Mutta siis näytelmä. Tämä ei kolahtanut yhtä paljon kuin Punavalkoinen Turku, mutta hyvä oli tämäkin. Ja ennen kaikkea visuaalisesti erittäin kiinnostava.

Tehdasteatteri Turku Manilla
Tehdasteatteri Turku Manilla

Manillaan kannattaa tutustua paremminkin

Tehdasteatteri on Manillan kiinteistössä, joka on yksin ehdottomia suosikkipaikkojani Turussa – hauskan vähäeleinen kulttuurikeskus, jossa tapahtuu milloin mitäkin kiinnostavaa. Vuosittainen Kulkulupa-tapahtuma avaa Manillasta löytyvien taiteilijoiden työpajojen ovet yleisölle, ja Tehdasfestivaalin aikana tapahtuu paljon kaikenlaista. Kurkkaa vaikka Kulkulupa-tapahtuman nettisivut että et missaa tätä hauskaa kohtaamista paikallisten taiteilijoiden kanssa.

Manilla Turku
Manilla Turku
Tehdasteatteri Turku Manilla
Manilla Turku
Manilla Turku
Manilla Turku
Manilla Turku
Manilla Turku

TallennaTallenna

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.