Pure Hero on nyt Powau
Turku

Miksi löysin tämän paikan vasta nyt – Powau on ihana!

Kun muutama kuukausi sitten kävelin sisään Powau – tai silloin vielä Pure Hero – nimiseen turkulaispaikkaan, niin melkein harmitti: miksi ihmeessä en ollut käynyt siellä ennen! Niin älyttömän hyvän ja raikkaan lounaan tuolla ensimmäisellä visiitilläni söin. Ja kun sen jälkeen olen käynyt siellä uudestaan… ja uudestaan ja uudestaan. Fiilis ole siitä laskenut: Powau on tosi kiva paikka!

Pure Hero Turku on nyt Powau
Powau on terveellistä ja herkullista
Powau on keskellä Turkua
Kauniita yksityiskohtia Powau-ravintolassa
Suolaista ja makeaa on Powau Turku

Maukas ja raikas startti päivään Powau’n aamiaisella

Facebook-sivuiltaan kannattaa tsekata, että paikka on varmasti auki aamiaisesta alkaen. Jostain sain sen käsityksen, että ihan aina aamupalaa ei ole tarjolla. Mutta tänä kesänä on ollut, ja voi että miten hyvää aamiaista onkin!

Kävin juuri muutama päivä aikaisemmin Fabbes cafén aamiaisella. Nämä kaksi eroavat toisistaan kuin yö ja päivä: Fabbes on perinteisistä perinteisin puuroineen ja leipineen. Powau taas ajan hermolla trendikkäine chia vanukkaineen ja matcha-pannukakkuineen. Mutta kumpaakaan en halua tai pysty nostamaan toisen edelle – nämä ovat mielestäni Turun parhaat aamiaispaikat.

Viihtyisä Powau
Herkullinen vihersmoothie
Matcha-pannukakut

Sooloiluja-blogin tyylille uskollisena en kuvaile sen tarkemmin valitsemiamme annoksia, mutta sen verran voin kertoa että valinnanvaraa oli omeletista pannukakkuihin ja tuorepuurosta voileipään. Voit valita kaksi annosta. Lisäksi hintaan kuului ainakin meidän visiitillämme kertakaikkisen loistavan makuinen smoothie, jossa aineksia oli jos vaikka mitä. Kaffettakin sai juodakseen, joten aamiaisistunnolta lähti pari tyytyväistä tyyppiä. Olin saanut mieheni seurakseni, ja hän vahvisti että miehinenkin vatsa tuli kunnolla täyteen ja maut olivat mieleen.

Chia-vanukas ja munakas Powau'n malliin

Lounastakin on helppo suositella

Powau’n lounaskin on tosi kiva. Kokoat itsellesi kasvispöydästä lautasellisen salaatteja ja muita kasvislisukkeita, ja saat sitten pöytään tuotuna kassalta tilaamasi lämpimän lisukkeen. Itse olen syönyt ainakin tofua ja eri tavoin maustettua kanaa – tosi hyviä ovat olleet kaikki. Lounas on mukavan erilainen kuin muissa ravintoloissa, pisteet siis persoonallisuudelle.

Powau oli ennen Pure Hero. Ymmärtääkseni paikka starttasi muutama vuosi sitten raakakakkuja tarjoavana kahvilana. Kakkuja on edelleen tarjolla, ja kiva niin. Ne ovat nimittäin todella hyvin tehtyjä, laadukkaita ja täynnä makua. Vitriinistä löytyy yleensä pieniä maistelupaloja muutamista kakuista, niiden kanssa on mukava lähteä tutustumaan raakakakkujen maailmaan. Kakut ovat myös niin tuhtia tavaraa, että varsinkin lounaan jälkeen tuo pieni suupala riittää mainiosti makeannälän torjuntaan.

Powaun lounas
Pure Hero on nyt Powau
Powau on kaksi kerrosta ja paljon valoa

Mitä seuraavaksi?

Jos haluat pysyä ajan tasalla Turun – ja myös Tallinnan – viihtyisimmistä, kiinnostavimmista ja trendikkäimmistäkin paikoista, kannattaa pysyä Sooloiluja-blogin kyydissä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.