Kosmetiikka tallinnassa ja virossa
Ostokset

Kosmetiikkaa Tallinnasta? Näitä Tallinnatärpit-ryhmän jäsenet ostavat!

Kosmetiikkaa on kivaa ostaa reissusta. Ylellinen ja samalla käytännöllinen tuliainen, jota monet meistä shoppailevat niin Tallinnasta kuin muualtakin ulkomailta. Matkakassiin pakataan kotimatkalle lähtiessä voiteita, hiustenhoitotuotteita, seerumeita, saippuoita ja muita ihanuuksia.

Hehkutin jokin aika sitten Virosta hankkimiani kosmetiikkasuosikkejani Tallinnatärpit-ryhmässä kysellen muidenkin lempituotteita. Keskusteluketjusta tuli ryhmän historian suosituimpia keräten todellisen kommenttien vyöryn!

Lupasin silloin koota nuo vinkit yhteen, mutta kommenttimäärän vuoksi urakasta tuli suurempi kuin kuvittelin. Jotain hyvää koronassa: nyt on vihdoin aikaa, kun reissuunkaan ei pääse. Tässä siis koottuna Tallinna-ryhmän jäsenten kosmetiikkatärpit!

Kuva: Joik

Ryhmä yksi: kosmetiikkaa Virosta

Lista on pitkä, joten yritän jaotella sitä vähän. Tämän ensimmäisen ryhmän tuotteet miellän virolaisiksi, ja ymmärtääkseni osa niistä on luonnonkosmetiikkaa. Kommentoikaa ihmeessä, jos jaotteluni joltain osin meni metsään. Korjaan mielelläni!

Nurme kosmetiikkaa virolaista

Nurme

Nurme on virolainen luonnonkosmetiikkamerkki, jonka nimiin monet ryhmäläiset vannoivat. Joku mainitsi, että Nurmen kosmetiikkaa saa myös Suomesta ainakin Ruohonjuuresta ja isoista K-Marketeista. Tässä poimintoja keskustelussa mainituista tuotteista:

 • Joku Nurmeen ihastunut kertoi, että shampoot, vartalorasva ja kuorinnat käytössä ja ostoslistalla aina Tallinnan reissuilla.
 • Nurmen kuoriva jalkasaippua ja teatree-saippua saivat kehuja. 
 • Rosmariinishampoo ja hoitoaine ovat kuulemma ihania. Päänahka kiittää ja tuoksu on taivaallinen. My Look -verkkokaupasta ainakin bongasin tätä.

Nurmea myy Tallinnassa Kaubamaja, Stockmann, Trade House ja muutama päivittäistavarakauppakin. Nurmen oma verkkokauppa lähettää myös Suomeen, mutta pienellä googlailulla vaikutti siltä että MyLook-verkokaupassa Nurme olisi parhaissa hinnoissa. 

Kiinnostaako muihinkin kuin kosmetiikkaan liittyvät shoppailupostaukset? Klikkaa itsesi tänne, niin löydät ne kaikki!

Kosmetiikkaa Virosta

Loodusspa

Loodusspan oma verkkokauppa täällä. Joku kehui kovasti, että iho ei ole kuivahtanut talvella kuten ennen Loodusspan tuotteiden käyttämistä. Erityismaininnan sai avokado–porkkana-päivävoide.

Tilk

Tilk on sympaattinen ja kohtuuhintainen virolaissarja, jonka sävyttävä huulivoide oli jonkun must-tuote. Itse olen testannut yhtä heidän ihorasvoistaan ja tykännyt. Tilkillä oma verkkokauppa

Tilk kosmetiikkaa virosta
Kuva: Tilk

Luuv

Raikkaan näköinen sarja, jonka kosmetiikkaa näytti olevan ainakin tässä verkkokaupassa. Luuvin omat nettisivut ovat täällä. Ainakin tämän pesugeelin joku mainitsi hyväksi tuotteeksi.

Hoia Saarenmaalta

Saaremaalaisen kosmetiikka-brändi Hoia kotispan tuotteista mainittiin ainakin käsivoidevaahto. Muitakin kiinnostavan ja ylellisenkin kuuloisia tuotteita löytyi heidän verkkokaupastaan. 

Kosmetiikkaa Tallinnassa ja virossa
Kuva: Hoia

Lumi

Vähän hintavampi virolaisbrändi Lumi kuului jonkun suosikkeihin. Hintavuudestaan huolimatta ovat kuulemma riittoisia, ja laatu taivaallista! Lumin oma verkkokauppa näyttäisi toimittavan myös Suomeen. 

D’Difference

Toinen vähän arvokkaampi merkki, joka mainittiin oli D’Difference. Sen puhdistusliinoja hehkutettiin erikseen, mutta heidän verkkokaupassaan näyttää olevan paljon muutakin. 

Puhas loodus kosmetiikkaa tallinnasta
Kuva: Karkkipäivä-blogi

Puhas Loodus

Joku kertoi törmänneensä Puhas Loodus -sarjaan ensimmäistä kertaa Pupulandia-blogissa. Sen kirjoittaja mainitsee suosikeikseen Orjanruusu-vartalovoiteen. Blogin kommenteissa kehuttiin myös käsirasvaa ja savinaamiota. Myös Karkkipäivä-blogi kehui Puhas Loodus -sarjaa. 

Tallinnatärpit-ryhmän jäsenet ovat käyttäneet mm. seuraavia tuotteita:

 • vartalovoide ja 24h kosteusvoide kasvoille. 
 • Kurkkukasvovoide herkälle iholle. Parasta, että saa ruokakaupoista, ja hinta alle 3 €
 • Joku kertoi käyttäneensä shampoota ja voiteita useita vuosia ja ostaneensa tuotteet päivittäiskauppa Rimistä.
 • Puhas Loodus-sarjan tuotteet päihittävät yhden kommentoijan mielestä jopa Chanelin, Diorin ym. kalliit voidesarjat. Hän ostaa Viron apteekeista hellävaraiset intiimipesuaineet, jotka ovat hänestä laadukkaita. Myös Parodox- hammastahna kuuluu ostoslistalle.
 • Puhas Loodus jalkavoide väsyneille jaloille. Hinta alle 3 euroa. ”Näitä pitää aina mummullekin tuoda.”

Puhas Loodus tuotteita näytti myyvän ainakin Eestin Extrat -verkkokauppa ja Trade House, joka lähettää myös Suomeen. Virossa Puhas Loodus sarjaa myydään monessa paikassa, mutta Tallinnatärpeissä vinkattiin että Rimissä tuotteet ovat erityisen edullisia.

Orto

Puhas Loodus kuuluu Orto-perheeseen Orto. Orto-brändin nimellä on ainakin käsi- ja jalkarasvoja, joita näyttäisi olevan Eestin Extrat -verkkokaupassa. Ainakin näitä kehuttiin: 

 • Hooldav kätekreem. ”Tämä on hyvä! Sopii jaloillekin.”
 • Värskendav jalakreem

Verkkokaupan lisäksi näkynyt myynnissä myös laivalla ja supermarketeissa kuten Prismassa.

Joik

Viron luonnosta inspiraatiota ja valmistusaineitakin ammentava Joik oli monen suosikki. Joikin verkkokauppa toimittaa myös Suomeen, joten näitäkin pääset testaamaan vaikka reissua ei olisikaan tiedossa. Tallinnassa Joikia myy ainakin Kaubamaja ja Solariksessa oleva Levi. Suomalaisista verkkokaupoista löysin Joikia ainakin Ecco Verdestä.

Tässä ryhmäläisten suosittelemia tuotteita:

Kuva: Dr. Konopka's

Dr. Konopka’s

Edullinen ja hyvä sarja, jonka tuotteista ainakin osa on vegaanisia. Joku sanoi, että joka reissulta tarttuu mukaan jotain Dr. Konopka’s tuotteita. 

Löysin ainakin tämän Suomeen toimittavan verkkokaupan, jonka valikoimissa on Dr. Konopkan tuotteita. Tallinnassa Kaubamajan kosmetiikkaosastolta löytyy myös, mutta sieltä niitä ei saa tilattua Suomeen. Myös suomalaisen Ecco Verde -verkkokaupan valikoimissa on Dr. Konopkaa.

Eräs ryhmän jäsen sanoi näin: ”Kasvovoide maksaa vähän päälle 5€. Itselläni on herkkä iho ja tämä sarja on sopinut mainiosti iholleni. Sarjan tuotteet ovat laatuunsa nähden naurettavan edullisia! Brändillä on myös mielenkiintoinen tarina”. Sen mukaan Tohtori Konopka avasi apteekin vuonna 1931 Tallinnassa, jossa hän kehitteli hiusöljy- ja yrttiuute reseptejään.

Kosmetiikkaa Virosta
Kuva: Ingli Pai

Ingli Pai

Tässä merkki, jota haluan ehdottomasti testata. Virolaista luonnonkosmetiikkaa, jonka kasvovesiä joku kehui. Mylook-verkkokaupassa näyttäisi olevan muitakin mielenkiintoisia tuotteita. Ingli Pain omat nettisivut löytyy täältä.

Goodkaarma

Saarenmaalaisen Goodkarman saippuoita kehui joku kovasti ja kertoi käyttäneensä vuosia myös heidän vartalokuorintojaan. Heillä oma verkkokauppa, joka toimittaa Suomeenkin. 

Kokos

Tätä ekologista kosmetiikkamerkkiä eräs ryhmän jäsen kertoi ostaneensa Balti Jaamalta. Häntä oli ihastuttanut erityisesti tämä dödö, jossa ei ole alumiinia. Löytyy vegaanisenakin versiona. Löysin verkkokaupan, joka lähettää Suomeen.   

Ryhmä kaksi: venäläiset ja muut ”idän ihmeet”

Seuraavaksi listaan venäläiset ja muut Itä-Eurooppalaiset merkit, joista monet ovat hinnaltaan todella edullisia. Itse en ole testannut vielä ensimmäistäkään, mutta olen todellakin aikeissa tilailla näitä lähiaikoina!

Natura Siberica

Koko juttu lähti siitä, että kehuin ostamaani Natura Siberican käsivoidetta ja kasvoseerumia. Sarja näytti olevan monen muunkin suosikki. Sitä myy useampikin kauppa Suomessakin (mm. Ruohonjuuri), mutta ilmeisesti Virossa hinnat ovat huokeampia. Tässä porukan hehkuttamia tuotteita:

 • Mustissa tuubeissa olevat teini-iholle sopivat Purity plus ja T-Zone -tuotteet kelpaavat kuulemma teinipojallekin – ja toimivat.
 • Joku kehui ikeniä hoitavaa-, toinen karpalohammastahnaa.
 • Kasvojen puhdistusaine pumppupullossa. Yksi harvoja vaahtoputsareita, joka ei sisällä sodium laureth sulfaattia. Aviomieskin kuulemma rakastunut tähän eikä muuta suostu käyttämään.
 • Extra firming hand cream 
 • Oblepikha käsivoide oli jonkun ykkössuosikki. Sitä näyttäisi olevan ainakin täällä
 • Natura Estonica Bion tuotteista joku tykkäsi kovasti. En ole varma onko samaa brändiä Siberican kanssa, mutta täällä verkkokaupassa joitain tuotteita.
 • Illuminating face tonicia hehkutti usempikin kommentoija, mutta en onnistunut löytämään sitä verkkokaupoista. Kerro jos sinä löydät!
Venäläistä kosmetiikkaa tallinnasta
Kuva: Babuszka Agafia

Babuszka Agafia

Nyt menee vähän eksoottisemmaksi – ja näiden isoäiti Agafia-tuotteiden löytäminen verkostakin tuotti päänvaivaa.

 • Pakurikääpäsaippua iholle ja hiuksille, jota ainakin tämä suomalainen nettikauppa myy. Joitakin Agafia-tuotteita samainen henkilö sanoi nähneensä Nautican Rimissä, mutta ei juuri tätä.
 • Virolaisista verkkokaupoista en löytänyt pakurikääpäsaippuaa, mutta jotain muita Agafian tuotteita on kaup24-nettikaupassa. EDIT! Väärä hälyytys, Kaup24 ei postitakaan Suomeen. Pitää siis jatkaa Agafiaa myyvän virolaisen verkkokaupan etsintää.

Mistä Agafiaa löytyy Tallinnassa? Joku antoi tällaisen ohjeen: Kaubamajan takanurkassa hissillä alas. Heti vasemmalla kauppa, jossa muutakin halpaa. Joku toinen sanoi, että jokaisesta Maximasta löytyy jotain Agafia-tuotteita, ja toisinaan Maximan yhteydessä olevassa kemikaalikaupasta myös.

Marion

Taas yksi kiinnostava, huippuedullisen näköinen merkki. Taitaa olla puolalainen. Sen omat verkkosivut löytyy täältä

Marionin seerumeita hehkutettiin, ja ainakin Kaup24-verkkokaupasta näyttäisi niitä löytyvän. EDIT! Väärä hälyytys, Kaup24 ei postitakaan Suomeen. Pitää siis jatkaa Marionia myyvän virolaisen verkkokaupan etsintää.

Eveline

Kiinnostavat & edulliset merkit jatkuu – tämäkin taitaa olla puolalainen. Näitäkään en ole vielä itse testannut, mutta verkkokaupoista löytämieni tuotteiden perusteella vaikuttaa helposti testattavalta – eivät nimittäin ole hinnalla pilattuja. Evelinen englannin kieliset verkkosivut löytyy täältä.

Näitä hehkutettiin Tallinnatärpeissä:

 • Eveline Extra soft kasvo- ja vartalovoide. My Look -verkkokauppa ainakin näyttäisi lähettävän Suomeen. 
 • ”Evelinellä on törkeen hyvä ja halpa 8% hyaluronihappogeeli hehkutti useampikin ryhmäläinen. Mutta tätäpä en löytänyt nettikaupoista vaikka kuinka hain! Jos joku osaa auttaa niin otan ilolla vinkit vastaan. Täällä muita hyarulon-tuotteita, mutta ei juuri tuota seerumia.
 • Eveline gold lift 60+ voidetta eräs tallinnatärppiläinen kehui vuolaasti. Löytyy 35+ lähtien. Samainen henkilö kehui myös shampoita, hoitoaineita, huulirasvoja ja ripsivärejä.  
belle-jardin

Belle Jardin

Keskturgin hallin ulkopuolella olevissa pikkukaupoissa myydään venäläisiä merkkejä kuten Belle Jardin ja Bio Spa. Tekstit vain venäjäksi, mutta myyjät osaavat auttaa. Eivät maksa juuri mitään – muutamia euroja. Erittäin hyviä perusvoiteita, kertoi joku ystävällinen niitä käyttänyt ryhmäläinen.

Tällä sivulla voi käydä katselemassa valikoimia, mutta mistään sellaisesta verkkokaupasta en näitä löytänyt joka toimittaisi tuotteita Suomeen.

Kuva: Russkoje Polje

Russkoje Polje

Venäläinen bio-shampoosarja Russkoje Polje on jonkun kommentoijan mielestä edullinen ja hyvä. Keskturg on ollut hänen ostopaikkansa, ja viimeksi pullojen hinta reilusti alle 2 €. Tätä en onnistunut löytämään mistään virolaisesta verkkokaupasta, vaikka kuinka etsin kyrillisilläkin kirjamilla Русское поле. Silmät auki siis paikan päällä Tallinnassa!

Čistaja Linija

Tämän merkin joku mainitsi, mutta ei kertonut mitä tuotteita käyttänyt. En saanut myöskään selvää alkuperästä, mutta pakkausten kyrillisistä kirjaimista päätellen kuuluu kategoriaan ”idän ihmeet”. Pienen googlailun jälkeen löysin tästä verkkokaupasta näitä tuotteita. Edulliselta vaikuttaa! Jos venäjä taittuu, niin tässä brändin omat kotisivut

Kosmetiikkaa Tallinnasta

Ryhmä kolme: apteekki

Apteekkituotteista voisin joskus tehdä kokonaan oman postauksen, mutta tässä nyt muutamia kosmetiikkakeskustelussa nousseita suosikkituotteita:

 • Allergostop on huippu hyvä voide kaikkeen ihottumaan. Alle 5 € apteekissa
 • Toinen hyvä ostos atoopikolle on keinoiho. Läpyskä/laastari millä voi paikata käsi-ihottumaa kun se on niin pahana, ettei millään muulla pärjää. 
 • Tätä Biorepair hammastahnaa kehuttiin vuolaasti. 
 • Magnesiumjalkakylpyä eräs ryhmän jäsen hehkutti puolet Suomen hintoja halvemmaksi.
 • Kastani Sireli tinktuura: lähtee kuulemma kurkkukipu ja flunssan ensioireet livohkaan, kun tätä suhauttaa kurkkuun! Joku suositteli muihinkin vaivoihin: kipeään selkään, urheilun jälkeiseen lihashuoltoon, hiusverisuonten (hämähäkki verkon näköiset suonet ihon pinnassa) estämiseen, verenkiertoa normalisoimaan, nivelten ja lihasten huoltoon… melkoinen monitoimitinktuura! 
 • Eteerisiä öljyjä apteekeista 4–5 €/kpl, kun Suomessa hinta on tuplat. 10ml pullon porkkanaöljyä (carrot tissue oil) hintaan 4,90€, jota öljyt maininnut henkilö kertoi sekoittavansa muihin öljyihin.

Ryhmä neljä: sekalaiset

Tässä ryhmässä olevat kosmetiikkamerkit eivät ole virolaisia eikä venäläisiä, mutta mukana listalla koska monet kertoivat ostavansa niitä Tallinnan reissuiltaan.

Revuele

Pienen etsimisen jälkeen Revuele vaikuttaisi olevan espanjalainen brändi. Kaubamajassa myydään, mutta sieltä niitä ei saa tilattua Suomeen.

Trade House postittaa Suomeen, ja sen verkkokaupassa aika hyvä valikoima.

Yllättäen löysin Hobby Hallin suomalaisilta sivuilta laajan valikoiman Revuelen tuotteita! 

Tässä Tallinnatärppiläisten suosikkeja:

 • Joku vannoi tämän merkin Hydralift-tuotteiden nimiin.
 • Revuelen Argan oil cream butter oli jonkun supersuosikki, mutta aivan sen nimistä en löytänyt mistään verkkokaupasta.
kosmetiikka-6

Vivian Gray

Tämän sarjan nestesaippuoiden pullot ihastuttivat! Kyseessä on saksalainen tuoteperhe, jolla on erilaisia nestesaippuoita, suihkugeelejä ja vartalovoiteita. Näitä kehunut ryhmäläinen sanoi ostaneensa niitä Virukeskuksesta ja Kaubamajasta, mutta niitä löytyy myös tässä suomalaisessa verkkokaupassa

Davines

Hiussarja, jonka OI hiusöljyä muutamat hehkuttivat. Tätä kun etsiskelin verkkokaupoista, niin edullisimmaksi osoittautuikin tämä suomalaiskauppa. Aina ei siis välttämättä Virossa ole halvempaa kuin Suomessa.

Himalaya herbals

Himalayan hammastahnoja kehuttiin, mutta myös huuli- ja ihorasvoja. Suomessakin tätä merkkiä myydään, ja Tallinnassa ainakin Rimistä löytyy. Tässä virolaisessa verkkokaupassa näytti olevan laaja valikoima. 

Kosmetiikkaa tallinnasta chi

Chi

Eräs keskusteluun osallistunut kertoi ostavansa hiusöljyt Tallinnasta, ovat kuulemma selvästi edullisempia kuin Suomessa. Sekä Tradehouse että Loverte myyvät Chitä ja postittavat myös Suomeen.

Kamill

Tämä merkin alkuperästä en saanut selvää, mutta veikkaan Saksaa. Kamillin käsivoide maksaa pari–kolme euroa ja sitä saa perus ruokakaupoista. Muutama ryhmä jäsen kertoi ostavansa joka reissulla. Täältä verkkokaupastakin näyttäisi löytyvän muutamia Kamillin tuotteita. 

Dr. Bronner’s

Tältä merkiltä mainittiin erityisesti huulirasvat, joita saa tilattua brändin omasta verkkokaupasta Suomeenkin. Ihastelin verkkokaupassa myös saippuoita. Näitä tekee mieli tilata! 

CCS

Ruotsin suosituin jalkarasvamerkki. Tallinnan Primoissa kuulemma puolet Suomen hinnoista. Joku sanoi käyttävänsä sekä sarjan käsi-, että jalkavoidetta. Eivät ole luonnonkosmetiikkaa, mutta käsivoide hajusteeton ja jalkavoide eriomainen. Täältä ja täältä apteekkien sivuilta voit kurkata minkä näköiset pakkaukset. 

Lady Speed Stick

Tämän deodorantin nimiin vannoi useampikin keskusteluun ostallistunut Tallinnatärpit-ryhmän jäsen. En löytänyt verkkokaupasta, Selverissä ainakin hyllytavarana. 

Kosmetiikkaa Englannista: Dirty Works

Dirty Worksin tuotteita ei taida Suomesta saada, mutta Tallinnasta löytyy! Foot butter -jalkarasva kuului erään ryhmäläisen vakiohankintoihin, kuten myös kasvorasva ja seerumi. Joku toinen sanoi ostaneensa sarjan vartalokuorintaa Nautican Trade Housesta, ja kehui kovasti sekä tuotetta että myymälää. Trade Housen verkkokaupasta en Dirty worksia löytänyt, Kaubamajan kyllä – he vaan eivät valitettavasti lähetä Suomeen. En siis keksinyt miten tämä tuotesarjaa voi ostaa muuten kuin reissaamalla paikan päälle.

Byphasse

Tämäkin oli minulle ihan uusi merkki – voi miten iloinen olenkaan ryhmässä saamistani kosmetiikkavinkeistä! Byphasse on Barcelonasta peräisin oleva espanjalaismerkki, jonka omat sivut ovat täällä. Mylook-verkkokaupasta löysin jonkin verran Byphassen tuotteita.

Näitä tuotteita ryhmäläiset suosittelivat: 

 • Ihana puhdistusaine, jota löytyy Rimistä. Hinta noin 4 euroa. (Löysin tästä Suomeen toimittavasta nettikaupasta).
 • Kuivan ihon vartalovoidetta joku hehkutti myös. Olisiko ehkä tämä? 
kosmetiikka-9

Ranskalaista kosmetiikkaa: Cattier Paris

Cattier-Paris on suosittu ja kohtuullisesti hinnoiteltu ranskalainen luonnonkosmetiikkabrändi. Cattierin kasvomaskeja kehuttiin. Suomessa niitä myy ainakin Ruohonjuuri, Tallinnassa Kaubamaja ja Trade House, jonka verkkokaupasta bongasin niitä myös. Cattier Parisin omat nettisivut täällä.

ID Hair

ID Hairin blond shampoo oli jonkun vaaleahiuksisen suosikki – siitä löytyy myös hoitoaine. Trade House näyttää myyvän myös verkkokaupassaan

Kosmetiikka tallinna trade house
Kuva: Tradehouse

Ryhmä viisi: kivijalkakauppoja ja verkkokauppoja

Listaan tähän verkkokauppoja, joihin olen linkitellyt aiemmin tässä jutussa.

 • Tradehouse. Sillä on myös fyysinen myymälä Nauticassa, Tartossa, Pärnussa ja Narvassa. Jos sattuu olemana kauneusalan y-tunnus, niin on mahdollista päästä ns. ”toiselle puolelle”. Siellä kuulemma vaikka mitä kampaamo- ja hoitolatuotteita ja -tarvikkeita. Silloin saa alvin pois kassalla.
 • My Look 
 • Verkkokauppa La Tene, jossa myydään ainakin Axiologyn huulipunia joiden nimeen joku tallinnatärppiläinen vannoi. La Tenellä myös fyysinen kauppa. 
 • Verkkokauppa Kaup24, jossa paljon eri kosmetiikkasarjoja. EDIT! Väärä hälyytys, Kaup24 ei postitakaan Suomeen. Virossa asuvat lukijat voivat kuitenkin hyödyntää tätäkin verkkokauppaa.

Pari fyysistä kauppaa

 • L Cosmeticsilla on kauppoja ympäri Tallinnaa, mutta verkkokauppaa ei ainakaan vielä. Sen Facebook-sivuilta löydät yhteystiedot. 
 • Pillerkaaria kehuttiin, mutta se taitaa olla nykyään Levi. Löytyy Solariksesta, erikoistunut luonnonkosmetiikkaan. 
Booking.com

16 Comments

 • magda

  I blog quite often and I really thank you for your information. The article has truly peaked my interest.

  I will bookmark your website and keep checking for new details
  about once per week. I opted in for your Feed
  as well.

 • real

  It’s not my first time to pay a visit this web site, i am visiting this web page
  dailly and get good data from here everyday.

 • Anna-Kaisa

  Loverte.com virolainen kosmetiikkaverkkokauppa on edullinen ja toimittaa myös Suomeen. Laaja valikoima myös virolaista luonnonkosmetiikkaa mm. Joik Organic ja Nurme. Kaikki mitkä on merkitty luonnonkosmetiikaksi verkkosivuilla eivät välttämättä ole luonnonkosmetiikkaa, vaan osa vegaanisia tms. eli parempi katsoa merkin perusteella, jos haluaa ostaa oikeaa luonnonkosmetiikkaa.

  • Henna

   Lovertesta kuulinkin tuon jutun kirjoittamisen jälkeen. Mun pitää ihan lähipäivinä lisäillä se ja muitakin korjauksia tähän juttuun. Ehdin itse jo tilatakin jotain Lovertesta, ja pelasi tosi hyvin. Erittäin hyvä pointti tuo tsekkaaminen. Luonnonkosmetiikan sateenvarjon alla myydään harmittavasti kaikenlaista vähän sinne päin.

 • Maija Simola

  Uskomattoman ison työn olet tehnyt, kiitos!

  Byphasse-tuotteita voi ostaa ja tilata Suomeen lafka24.fi -verkkokaupasta. Sieltä saa useita muitakin merkkejä. Mietin myös, olisiko lafka24 kaup24-verkkokaupan Suomeen toimittava haara.

  Puhas Loodus -tuotteet löysin vasta viime kesänä. Jos niitä ovat muut hehkuttaneet, niin teen minäkin. Ihoni on herkkä, allerginen ja muutoinkin ongelmallinen. En ole löytänyt sopivia kasvovoiteita kalliistakaan merkeistä ja apteekkikosmetiikasta sopii vain ranskalainen La Roche Posay. Puhas Loodus on nyt osoittautunut yhtä hyväksi, mutta on paljon edullisempi.

  • Henna

   Erinomaisia lisäyksiä. Pitääkin tutustua tuohon Lafka24-kauppaan oikein perusteellisesti ja päivittää sitten postausta linkeillä. Lämmin kiitos, että autat kehittämään listaa edelleen!

 • Annebsihvonen

  Kiitos taas näistäkin vinkeistä, paljon oli tuttuja ”purkkeja”, oln jo vuosia käyttänyt noita puolalaisia ja valkovenäläisiä tuotteita ja olen ollut tosi tyytyväinen,niissä hinta ja laatu kohdallaan

  • Henna

   Onpa kiva kuulla! Itse en ole testannut vielä ensimmäistäkään, joten juuri nyt en malttaisi millään odottaa ostoksille pääsyä. Tuleeko sulle mieleen jotain erityisiä suosikkeja? Kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan!

 • Tuula Nousia

  Onhan mahtavaa että olet koonnut tämän jutun. Kun taas päästään kulmille niin alkaapa reput täyttyä! ??

  • Henna

   Se keskusteluketju Tallinnatärpeissä oli minusta niin huikea, että olen oikein odottanut milloin ehtisin tekemään tämän koonnin ja jakamaan sen kanssanne. Kovasti odotan minäkin kosmetiikkakaupoilla pääsemistä! Vähän tosi jo tilailin joitan verkkokaupasta…

   • Anneli Salminen

    Kiitos hyvästä ja kattavasta jutusta. Löysin pari mielenkiintoita tuotetta jotka aion hankkia heti ?

    • Henna

     Onpa kiva kuulla! Tämän jutun koostamisessa auttoi tosiaan Tallinnatärppien mahtava joukkovoima. Oli ilo saada koota se kaikki yhteen! Mitkä nuo kaksi tuotetta muuten ovat?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.