hyvää joulua
Tallinna

Ja me toivotamm’ onnellista ja hyvää joulua!

On tullut aika jättää arjen kiireet taakse ja siirtyä joulun viettoon – kukin tavallaan. Yhdelle se on helinää helskettä vilinää vilskettä, ja toiselle taas valkeata joulua keskellä suurten hankien. Joku viettää pyhiä suuren perheen ja suvun kesken, joku taas yksikseen ehkä kirja, radio tai tv seuranaan.

Itselleni tärkeintä joulussa on sen luoma valo keskelle pimeintä vuodenaikaa. Valoa säteilevät kynttilät pöydillä ja kuusessa, mutta myös ne kaikkein rakkaimmat, jotka rinnallani saan laskeutua joulun rauhaan. Edessä on kolme joulun pyhää täynnä leppoisaa yhdessäoloa: lautapelejä, elokuvia, ruokaa, juomaa ja kauneimpia joululauluja. Kuusi ja hyasintit tuoksuvat – kaikki on juuri nyt aika ihanasti.

Kirjoitan tätä yöllä, talo on hiljentynyt. Kohta on minunkin aika painaa pää tyynyyn, jotta jaksan aamulla herätä keittämään perheelle riisipuuroa. Ennen nukkumaan menoa hengähdän kuitenkin vielä hetken glögimukini kanssa miettien mitä kaikkea mennyt vuosi onkaan minulle antanut.

Sydän on täynnä kiitollisuutta, jota haluan osoittaa myös sinulle rakas lukijani. Teitä on tänään hurjasti paljon enemmän kuin vielä vuosi sitten. Täällä Sooloiluja-sivustollani käy yli 20.000 ihmistä kuukausittain. Se on aivan valtava määrä! Olen nöyrän kiitollinen siitä, että olen ilmeisesti osannut tuottaa kuvien ja tekstien muodossa jotain sellaista, josta on ollut iloa tai apua ihmisille, joita en ole koskaan edes tavannut. 

Olen sydämestäni kiitollinen myös kaikille niille 13.000:lle, jotka ovat liittyneet perustamaani Tallinnatärpit Facebook-ryhmään. Kiitän luottamuksesta, ja toivon että osaan löytää jatkossakin sinua ja muita lukijoitani kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa Tallinnassa.

No niin… nyt on aika antaa vielä vähän vettä kuuselle, sammuttaa viimeiset kynttilät, laittaa pyjama päälle ja painua lakanoiden väliin. Vielä ei ole virallinen jouluyö, mutta meille pohjolan asukkaille tämä aattoyö on ehkä sittenkin se tärkein. Pukki on matkalla, kinkut paistettu, kuuset koristeltu.

Nyt annamme sen tärkeimmän tapahtua: joulun täyttää sydämemme! Vietätpä joulua sitten kotona tai muualla, Suomessa tai Virossa, yksin tai joukolla: tulkoon joulu kultainen.

Hyvää joulua!

joulu tallinnassa

6 Comments

  • Henna Mikkilä

   Kiitos Maarit kannustavista sanoistasi! Joulut meni huilaillessa, nyt jo katse kohti tulevaa – ja uutta vuosikymmentä! Oikein hyvää alkavaa vuotta sinulle, ja hauskaa vuodenvaihdetta.

  • Henna Mikkilä

   Kiitos itsellesi! Mukavaa että käyt lukemassa – ja tällaiset terveiset lämmittävät aivan erityisesti. Oikein hyvää alkavaa vuotta sinulle.

 • Päivi Lampinen

  Tämän blogin ja tärppiryhmän ansiosta Tallinnaa ja koko Viroa katselee ihan uusin silmin. Olet tehnyt valtavasti töitä, kiitos siitä ja ihanaa joulua!
  – Päivi & co ♡

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.