Pikkpoiss kahvila tallinnan vanhakaupunki
Mennyttä Tallinnaa

Pikkpoiss: pitkä poika, jonka hymy ja herkut hurmaavat

EDIT: PIkkpoiss-kahvilaa ei enää ole! Se joutui surukseni sulkemaan ovensa koronatalven aikana. Jätän tämän jutun kuitenkin muistoiksi mukavasta paikasta. 

– – – – – – – –

”Lähtipä eräs pitkä pikkupoika keittiöön, laittoi esiliinan eteen ja vohveliraudan lämpiämään. Hän sekoitti taikinan ja paistoi elämänsä ensimmäiset vohvelit äidilleen ja isälleen. Muutamaa vuotta myöhemmin vähän entistäkin pidempänä seisoi samainen poika kokkikoulun oven takana, eikä hän sen koomin olekaan luopunut esiliinastaan!

Nyt, lähes 20 vuotta myöhemmin tämä pitkä poika avaa ensimmäisen oman kahvilansa, johon hän on laittanut koko sydämensä ja taitonsa. Jos tämä Kristjan jotain osaa, niin suussa sulavien ruokien valmistamisen!”

Tällaisen tarinan kertoo Pikkpoiss eli pitkä poika -kahvilan Facebook-sivut. Eikä kyseessä ole mikään satu, vaan tosi tarina. Siitä saan todisteen kävellessäni sisään tähän uuteen, Aia-kadulla olevaan kahvilaan. Minua tervehtii nimittäin heti ovella pitkä mies ja ihana pullantuoksu. Tarinan pitkästä pikkupojasta on tullut aikuinen mies, joka on vähän aikaa sitten avannut ensimmäisen oman kahvilansa.

Kristjan Kars pikkpoiss
Pikkpoiss kahvila tallinnan vanhakaupunki

Pikkpoiss -kahvila on sen verran erikoisessa paikassa, että sinne pitää erikseen löytää. Saman tien voin kuitenkin paljastaa sen verran, että sen etsiminen kannattaa. Kerron kohta lisää.

Pikkpoiss sijaitsee Vanhankaupungin laitamille nousseessa uudessa Gurmee Garaaž -rakennuksessa. Siellä majailee pitkän pojan kahvilan lisäksi  aasialainen ravintola Guru, kala- ja äyriäisravintola ja kauppa, viinibaari, sushiravintola, cocktailbaari ja kattoterassi – tai näin ainakin heidän nettisivunsa kertovat. Kaikki paikat eivät vielä ole avanneet, joten tarkkailen tilannetta.

Pikkpoiss kahvila tallinnan vanhakaupunki
Pikkpoiss kahvila tallinnan vanhakaupunki
Pikkpoiss kahvila tallinnan vanhakaupunki
Pikkpoiss kahvila tallinnan vanhakaupunki

Pikkpoiss-kahvilan herkut hurmasivat!

Tallinnassa ei kyllä ole hyvistä leipomoista pulaa, se pitää todeta heti käyttelyssä. Mutta tämä uusi Pikkpoiss nostaa kyllä jo ennestään korkealla ollutta rimaa yhä ylemmäs: heidän leimomuksensa ovat nimittäin todella suussa sulavia!

Myynnissä olevat herkut leivotaan seinän takana, joten kaikki on lähes uunituoretta. Ihanien voilla leivotun näköisten kierrepullien ja suolaisten piirakoiden lisäksi myynnissä näytti olevan myös mantelicroissanteja, jotka taitavat olla yksi suurimmista salaisista paheistani. Miten kukaan voi kieltäytyä juuri uunista tulleesta mantelisesta ihanuudesta? En ainakaan minä.

Lue myös tämä: kaikki Tallinnan parhaat kahvilat!

Pikkpoiss kahvila tallinnan vanhakaupunki
mantelicroissant tallinnassa

Pikkpoiss keittelee myös lounasta

Pullien ja kakkujen lisäksi listalta löytyi aamiaisannoksia ja päivän lounasta. Keitolla ei näyttänyt olevan hintaa kuin 3,50 euroa, ja ruokaisammatkin päivän annokset lähtivät alle kuuteen euroon. Kahvilatuotteetkin oli hinnoiteltu hyvin maltillisesti, joten Pikkpoiss-kahvilassa voi vilpittömästi sanoa hinnan ja laadun olevan mainiossa suhteessa.

Lisäpisteitä vielä Pikkpoiss-kahvilan viihtyisästä sisustuksesta. Kuin kirsikkana kakussa häärii vielä paikan hymyilevä isäntä Kristjan, joten vaikka sijainti onkin sivussa vilkkaimmilta kulkuväyliltä, suosittelen muutamaa sivuaskelta. Jos ei muuten, niin niiden mantelicroissantien takia!

Osoite: Aia 10a  

Pikkpoiss-kahvilan Facebooksivut: facebook.com/kohvikpikkpoiss

Aukioloajat:
Ma–pe 8–19
La 10–16
Su suljettu

Eikä siinä vielä kaikki!

Niinhän se tv-shopkin sanoo, ja samaa sanoo Sooloiluja-sivusto. Tallinna on täynnä ihania kahviloita, joista oma ykkössuosikkini on Ristikheina-kohvik. 

Lue juttu Ristikheinasta täältä, ja lähde itse paikan päälle katsomaan. Tuo juttuni kahvila on Pelgulinnan alueella, mutta Ristikheinalla on nykyään kahvila myös Balti Jaaman torilla ja lähellä Kaubamajaa täällä.

Kahvin sijaan viiniä? Onnistuu!

Entäpä jos kahvihampaan kolotus on tainnutettu, ja mielessä välkkyykin ajatus rapsakasta valkoviini- tai syvänpunaisesta punaviinistä? Ei hätää! Keräsin yhteen kaikki viinibaarisuosikkini – löydät listan täältä.

Tallinnan parhaat kahvilat
Klikkaa kuvaa, niin löydät kaikki mielestäni parhaat Tallinnan kahvilat. Niitä on paljon!

10 Comments

  • Henna

   Googlen kartta avuksi vaan, niin uskon että löytyy. Kivaa reissua! Siinä se tulee vähitellen tutuksi, kun lähtee etsimään kiinnostavan kuuloisia paikkoja.

 • Eija

  Kiitos juttusi testasimme paikan tänään ja kaikki oli erinomaista ja tuoretta. Terassikin on nyt mutta sää oli kovin vaihtelevaa sataa, paistaa, sataa …

  • Henna

   Kiva että tykkäsitte! Suosittelu aina vähän jännittää, kun eihän sitä koskaan voi varmaksi tietää miten hyvin paikka onnistuu muilla kerroilla. Pikkpoiss kyllä tuntuu tekevän suurella sydämellä – ja se näkyy. Ja maistuu!

  • Henna Mikkilä

   Kuulemma! Tämän opin kirjoitettuani tämän postauksen. Hauska sanaleikki siis, sillä omistaja on myös pitkä poika 🙂

  • Tuula Nousia

   Viime viikolla käytiin. Kiitos Hennan postauksen. ? Paikka oli tosi viehko ja kyllä oli vehnäset kohdillaan! Itse mestari ei ollut paikalla. Saavat toivottavasti kesäksi kujalle terassin. Sitten tuoksuu pulla ulkonakin! ☕??☀️?

   • Henna Mikkilä

    Terassi voisi tosiaan olla ihana! Silloin kahvila näkyisi paremmin kadullekin. Mukavaa kuitenkin, että ollaan saatu paikalle vähän näkyvyyttä niin tämän sivuston kuin Tallinnatärpit-ryhmänkin kautta.

 • Sari- Campasimpukka

  Huomenna heti taidan johdattaa matkaseurani tänne, kun aamupäivällä saavumme Tallinnaan. Tuli äkkilähtö, kun muutama vapaapäivä alkoi liikaa houkuttaa ja Tallinna kutsua. 😀 Tällä kertaa pitäisi kartanot jäädä katsomatta, mutta vannomatta paras!

  • Henna Mikkilä

   Hehee, testataan Sarin tahdonvoima. Katsotaan, riittääkö se pitämään sinut pois kartanokierrokselta :). Ihanaa, että on Viron reissu taas edessä!

Kommentoi mielellään!